Staalmat

Staalmat

Een staalmat ook wel beter bekend als een wapeningsmat of wapeningsnet, helpt uw vloeren, wanden en funderingen te verstevigen. Een staalmat bestaat uit stalen staven die op regelmatige afstanden aan elkaar zijn gelast. Hierdoor vormt het een roosterachtige structuur. Een staalmat wordt gebruikt in de bouw om betonconstructies te versterken en te helpen bij het weerstaan van trek- en drukkrachten. Door de staalmat te verbinden in het beton, ontstaat er gewapend beton. Hierdoor zal uw beton niet gaan scheuren of zelfs breken. 

Doordat een staalmat van H. van de Riet Bouwstaal B.V. wordt gerealiseerd aan de hand van de laatste én hoogste kwaliteitseisen kunt u onze staalmat veilig verwerken in uw basis. Een staalmat wordt gerealiseerd met stekken. Daardoor ontstaat een materiaalbesparing doordat er geen laslengte is op staven waar dit niet nodig is.

Daarnaast zal er geen opeenstapeling van ijzer zijn waar vier netten bijeen komen. Samengevat beschikt H. van de Riet Bouwstaal B.V. over alle afmetingen voor de staalmatten. Daardoor kunt u ons altijd contacteren voor ieder project. Wilt u advies of informatie over onze mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder.

staalmat op locatie

Professionele ondersteuning

Leveringen met zelflossers

Uit voorraad leverbaar

Actueel MVO beleid

staalmat

Hét adres voor bouwstaalmatten!

Naast directe leveringen van onze voorraadnetten houden we ons ook veel bezig met het verzorgen van de wapening voor projecten. Dit gaat veel verder dan de levering op zich. In de voorbereidingsfase zijn wij al bij deze projecten betrokken en niet zelden nemen we zelfs het initiatief in de hand om zelf een wapeningsplan te maken. Samen werken we de projecten, van klein tot groot, tot in detail uit. Dit heeft altijd optimalisatie tot gevolg; door een uitgekiend plan is de verwerking van de wapening geoptimaliseerd en meestal weten we de wapening hoeveelheid daarbij ook nog te reduceren.

Wapening in projecten

Vanuit een ruim assortiment beschikt H. van de Riet Bouwstaal B.V. over vele soorten staal. Staal voor vrijwel iedere toepassing in wanden, vloeren en funderingen. Door middel van het juiste staal ontstaat een stevig en solide geheel. Daardoor kunt u zorgen voor stevigheid én flexibiliteit in uw project. Vanuit ons ruime aanbod kunnen wij u, zoals gezegd, vele soorten staal leveren. Door onze kennis en ervaring bij het leveren van bouwstaal kunnen wij u ook passsend advies bieden. Bijvoorbeeld zorgt H. van de Riet Bouwstaal B.V. met een uitgebreide klantenondersteuning er voor dat u de benodigde middelen krijgt.

Let op! Géén verkoop aan particulieren!

Meer dan alleen staal​

H. van de Riet Bouwstaal B.V. houdt zich vanaf het ontwerp tot en met de levering van het uiteindelijke product met wapening bezig, of anders gezegd: de volledige wapeningengineering. Zo kan het gaan van levering van vlakke netten tot complete prefab-elementen. Daarnaast kan H. Van de Riet Bouwstaal B.V. netten leveren gebogen in iedere gewenste vorm. Daarnaast kunnen wij elk ontwerp omzetten in efficiënte gebruiksklare onderdelen. Bovendien kan H. van de Riet Bouwstaal B.V. vanuit onze grotendeels overdekte opslag u alle handelsnetten uit voorraad leveren. Uiteraard zijn al onze artikelen en bewerkingen KOMO gecertificeerd. Wanneer u meer informatie wilt over een van onze producten kan u daarvoor contact opnemen met H. van de Riet Bouwstaal B.V.

Dé basis voor bouwers

De basis voor voor én door bouwers. Vanuit het assortiment kunnen wij u vele soorten bouwstaal leveren. Met onze kennis en expertise op het gebied van (bouw)staal kunnen wij u als geen ander helpen. Ons bouwstaal is van hoogwaardige kwaliteit. Daardoor kunt u uw projecten bouwen op onze basis. Niet alleen beschikken wij in het assortiment over verschillende soorten, maten en dikte van uw benodigde staal. Daardoor is er voor vrijwel ieder project geschikt staal te vinden in het aanbod van H. van de Riet Bouwstaal B.V. Wanneer u meer wilt weten over onze mogelijkheden kunt u daarvoor contact opnemen met een van onze specialisten.