Betonijzer

Betonijzer

Bent u op zoek naar betonijzer? Daarvoor bent u bij H. van de Riet Bouwstaal B.V. juist. Zo beschikt H. van de Riet Bouwstaal B.V. over een ruim en uitgebreid assortiment met daarin diverse soorten betonijzer. Door middel van betonijzer kunt u zorgen voor een ijzersterke fundering van uw bouwtraject. Zo biedt betonijzer versteviging aan uw beton waardoor een solide geheel zal ontstaan. Door het gebruik van ijzer als wapening in uw bouw creëert u een stevigheid welke geen ander product kan evenaren. 

Bovendien kan H. van de Riet Bouwstaal B.V. het benodigde ijzer veelal direct vanuit eigen voorraad leveren. Daardoor loopt uw bouw geen vertraging op. Wanneer u informatie wilt over de mogelijkheden van H. van de Riet Bouwstaal B.V. kunt u daarvoor contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij voorzien u graag van adviezen en informatie over onze mogelijkheden. 

Betonijzer

Betonijzer

Wat is betonijzer?

Betonijzer, ook wel bekend als wapeningsstaal, is een verzamelnaam voor de stalen staven, draden of netten die worden gebruikt worden om betonconstructies te versterken. Omdat beton zeer sterk is in het weerstaan van drukkrachten maar relatief zwak in het omgaan met trekkrachten, wordt betonijzer ingezet om de treksterkte van betonnen constructieonderdelen te vergroten. Hierdoor kan het beton beter weerstand bieden tegen verschillende soorten belastingen, zoals buigen, trekken en duwen. 

Het gebruik van betonijzer is essentieel voor de constructieve veiligheid en duurzaamheid van betonwerken. Het helpt niet alleen bij het weerstaan van mechanische belastingen, maar verbetert ook de weerstand tegen omgevingsinvloeden zoals temperatuurveranderingen en corrosie, mits correct toegepast en beschermd. 

Wapening in projecten - Betonijzer

Naast directe leveringen van onze voorraadnetten houden we ons ook veel bezig met het verzorgen van de wapening voor projecten. Dit gaat veel verder dan de levering op zich. In de voorbereidingsfase zijn wij al bij deze projecten betrokken en niet zelden nemen we zelfs het initiatief in de hand om zelf een wapeningsplan te maken.

Samen werken we de projecten, van klein tot groot, tot in detail uit. Dit heeft altijd optimalisatie tot gevolg; door een uitgekiend plan is de verwerking van de wapening geoptimaliseerd en meestal weten we de wapeningshoeveelheid daarbij ook nog te reduceren.

Betonijzer

Plaatsen van betonijzer

Betonijzer, ook wel bouwstaalmatten of wapeningsnetten genoemd, is een type staal dat gebruikt wordt om beton te verstevigen. Door het betonijzer toe te voegen, is het beton beter bestand tegen trekkrachten. Beton heeft namelijk de eigenschappen dat het goed bestand is tegen compressie, maar zwak is tegenover tractie. Door betonijzer toe te voegen aan het beton, is het dus beter bestand tegen trekkrachten. 

Het is daarbij wel belangrijk dat het plaatsen van de betonstaalnetten op een juiste wijze gebeurd. Wanneer deze namelijk niet goed geplaatst worden, zal het beton niet goed worden verstevigd. Dan ontstaan er zwakke plekken in het beton die ten alle tijde vermeden dienen te worden. Om de wapeningsnetten goed te plaatsen is het belangrijk dat ze op een juiste afstand van elkaar geplaatst dienen te worden in het beton. Soms is het nodig om twee lagen wapeningsnetten op elkaar te plaatsen om het beton voldoende te verstevigen. Benieuwd hoeveel wapeningsnetten u nodig heeft voor uw betonnen constructie? Neem dan gerust contact met ons op!

We kunnen het betonijzer op maat maken zodat deze de gewenste vorm krijgen voor uw betonconstructie. Zo kan het betonijzer dus gebruiksklaar worden geleverd. We hebben diverse typen wapeningsstaal in ons assortiment. Deze kunnen we tevens uit voorraad leveren. We kunnen u daarbij adviseren over welk type betonijzer het meest geschikt is voor uw scenario. Heeft u vragen over onze wapeningsnetten? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer dan alleen staal​

H. van de Riet Bouwstaal B.V. houdt zich vanaf het ontwerp tot en met de levering van het uiteindelijke product met wapening bezig, of anders gezegd: de volledige wapeningengineering. Zo kan het gaan van levering van vlakke netten tot complete prefab-elementen. Daarnaast kan H. Van de Riet Bouwstaal B.V. netten leveren gebogen in iedere gewenste vorm. Daarnaast kunnen wij elk ontwerp omzetten in efficiënte gebruiksklare onderdelen. Bovendien kan H. van de Riet Bouwstaal B.V. vanuit onze grotendeels overdekte opslag u alle handelsnetten uit voorraad leveren. Uiteraard zijn al onze artikelen en bewerkingen KOMO gecertificeerd. Wanneer u meer informatie wilt over een van onze producten kunt u daarvoor contact opnemen met H. van de Riet Bouwstaal B.V.

Betonijzer

Betonijzer

Gesloten

Onze vakantieperiode is van donderdag 25 juli (12:00 uur) tot en met vrijdag 16 augustus.

Maandag 19 augustus staan hopen wij weer voor u klaar te staan.

Wij wensen iedereen een goede vakantie!